«Найімовірніше, йдеться про грижу диска»: спортивний лікар пояснив травму Світоліної

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
321
0 голосів
«Найімовірніше, йдеться про грижу диска»: спортивний лікар пояснив травму Світоліної
Еліна Світоліна, фото: Google
У ніч на 22 січня перша ракетка України Еліна Світоліна (WTA 23) завершила виступи на Відкритому чемпіонаті Австралії. Українка не зуміла продовжити поєдинок 1/8 фіналу проти Лінди Носкової.

Після медичного тайм-ауту Світоліна знялася з поєдинку з Носкової та в сльозах залишила корт.

Після завершення зустрічі колишній працівник медичного відділу Руха Дмитро Бабелюк розповів, чому Світоліна була змушена знятися з цього поєдинку.

«За словами Світоліної, вона вперше відчула проблему в першому геймі. Дійсно, помітно, коли вона не повернула удар під лінію й одразу ж узялася за спину та намагалася розтягнути м'язи спини, нагинаючись донизу. На другий гейм Еліна виходила, розминаючи спину. Щоправда, вже після останнього розіграшу в геймі попросила медичну паузу.

Гострий стріляючий біль у спині є наслідком проблеми з міжхребцевим диском. Найімовірніше, йдеться про грижу диска, який може порушувати свій баланс, розриватися і здавлювати сусідні структури, спричиняючи нестерпний біль», – написав Бабелюк у своєму телеграм-каналі.

  • Світоліна вчетверте вийшла до четвертого кола Australian Open. Українка 25 разів перемогла у Мельбурні, більше переміг в Еліни було лише на «Ролан Гаррос» – 26.
  • Також у неї 14 перемог у 18 матчах на турнірах Grand Slam після повернення з декретної відпустки.