«Нічого не могла вдіяти, заклинило спину»: Світоліна розповіла, чому знялася з гри на Australian Open

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
294
0 голосів
«Нічого не могла вдіяти, заклинило спину»: Світоліна розповіла, чому знялася з гри на Australian Open
Еліна Світоліна, фото: Google
У ніч проти 22 січня перша ракетка України Еліна Світоліна (WTA 23) завершила виступи на Відкритому чемпіонаті Австралії 2024. Українка розповіла, чому ухвалила рішення знятися за гри.

Світоліна не зуміла продовжити поєдинок 1/8 фіналу проти Лінди Носкової після програних трьох геймів на старті матчу. Еліна розповіла про травму.

«У мене стався спазм, або я точно не знаю, що це таке, але ніби стріляючий біль у першому геймі, на останніх двох очках. Нічого не могла вдіяти. Повністю заклинило мою спину. Просто дуже сумно. Такого, здається, у мене ніколи раніше не було, такий стріляючий біль. Раніше у мене були травми спини через втому на наступний день після матчу, але ця травма виникла з нізвідки.

Сподіваюся, це короткостроково. Я не знаю. Можливо, спазм або щось таке. Але так, сподіваюся, я повернуся до тренувань, можливо, через тиждень. На мене чекає довгий переліт. Це не піде на користь. В якомусь сенсі мені доведеться по одному дню займатися відновленням, робити сканування, як тільки повернуся додому, і рухатись далі», – наводить слова Світоліної ASAP text.

  • Світоліна вчетверте вийшла до четвертого кола Australian Open. У Еліни 14 перемог у 18 матчах на турнірах Grand Slam після повернення з декретної відпустки.
  • Ястремська (WTA №93) вийшла до 1/4 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії.
  • Також в 1/4 фіналу зіграє Марта Костюк, вона зустрінеться з четвертою ракеткою світу Коко Гофф (США).