Костюк знищила росіянку і пробилась до 1/4 фіналу Australian Open: на українку чекає четверта ракетка світу

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1317
0 голосів
Костюк знищила росіянку і пробилась до 1/4 фіналу Australian Open: на українку чекає четверта ракетка світу
Марта Костюк. Фото: Google
Друга ракетка України згідно з рейтингом ФТУ Марта Костюк впевнено вийшла до чвертьфіналу Відкритого чемпіонату Австралії 2024, розбивши у четвертому раунді росіянку Марію Тимофєєву (2:0).

Марта Костюк (WTA 37) першою з українок вийшла до 1/4 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії 2024.

У четвертому раунді АО наша співвітчизниця розбила у двох сетах знищила Марію Тимофєєву (WTA 170) з росії, яка виступає у «нейтральному» статусі.

Поєдинок тривав годину і 16 хвилин.

За час гри українка жодного разу не віддала свою подачу та чотири рази врятувала брейк-пойнт, припустилась однієї подвійної помилки та одного разу подала навиліт. Тимофєєва жодного разу не спромоглася на невідпорну подачу та двічі зазнала подвійної помилки,

Це була перша очна зустріч спортсменок.

Australian Open 2024. 1/8 фіналу

Марта Костюк (Україна) – Марія Тимофєєва (Q) – 2:0 (6:2, 6:1)

Нагадаємо, що боротьбу на кортах Мельбурна продовжують ще дві українські тенісистки: Еліна Світоліна та Даяна Ястремська. Еліна у 1/8 фіналу зіграє проти Лінди Носкової, а Даяна зустрінеться з Вікторією Азаренко. Українки проведуть свої поєдинки четвертого раунду 22 січня

  • У чвертьфіналі Australian Open 2024 Марта Костюк зіграє проти четвертої ракетки світу американки Коко Гофф, яка раніше виграла у полячки Магдалени Френх. 
  • Для Костюк це буде перший у кар'єрі чвертьфінал на рівні турнірів серії Grand Slam.
  • До цього її найкращим результатом був четвертий раунд на Ролан Гаррос у 2021 році, де вона поступилася Ізі Свьонтек з Польщі.