«Не можу і не хочу цього робити»: Світоліна однозначно висловилися про російських тенісисток

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
288
0 голосів
«Не можу і не хочу цього робити»: Світоліна однозначно висловилися про російських тенісисток
Еліна Світоліна. Фото: Google
Відома тенісистка та перша ракетка України Еліна Світоліна чітко висловилася щодо рукостискання зі спортсменками-представнцями росії та білорусі.

Еліна Світоліна в інтерв'ю авторитетному італійському виданню La Gazzeta dello Sport сказала, що ніколи не потисне руку предстаіникам країн-терористів.

«У мене є чітке уявлення про ситуацію: я ніколи не потисну руку ані російському, ані білоруському тенісисту, не можу і не хочу цього робити». 

Тенісистка заявила, що для неї зараз є речі важливіші спортивної кар’єри.

«Я відчуваю велику відповідальність як громадський діяч, і в певному сенсі це допомагає моєму тенісу. Зараз у моєму житті є речі, які набагато важливіші за теніс, і якимось дивним чином це допомагає мені грати краще».

Також Еліна зізналася, що не ставить собі якихось завдань на наступний рік.

«Найголовнішим у 2024 році буде залишатися здоровою та у бути формі, продовжувати вдосконалюватися. Я не ставлю перед собою конкретних цілей, не ставлю собі обмежень, оскільки 2023 року я показала, що все можливо», — сказала українка. 

Раніше ми писали, що Світоліна може отримати нагороду від WTA Player Awards.

  • Після вильоту з US Open-2023 у третьому колі Еліна Світоліна взяла паузу у виступах. В українки були проблеми зі стопою.
  • Найкращим досягненням Світоліної в 2023-му став півфінал Вімблдона, де наша співвітчизниця програла чешці Маркеті Вондроушовій (0:2 (3:6, 3:6).