«Я просто у своєму репертуарі»: українська тенісистка потиснула руку росіянці, яка підтримала війну

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
882
0 голосів
«Я просто у своєму репертуарі»: українська тенісистка потиснула руку росіянці, яка підтримала війну
Юлія Стародубцева. Фото: Google
Восьма ракетка України серед жінок Юлія Стародубцева відверто розповіла, чому потиснула руку росіянці Аміні Аншбі. Нашу спортсменку ввело в оману ім'я та прізвище суперниці.

Українська тенісистка Юлія Стародубцева (№ 160) потиснула руку росіянці Аміні Аншбі (№ 91) після перемоги у 1/4 фіналу парного турніру WTA 125 у Чилі.

Зважаючи на резонанс, який викликала ця подія в Україні та світі загалом, Стародубцева пояснила, що власне сталося і чому вона зробила такий вчинок.

«Я не знала, що вона росіянка, поки вона мені не сказала «спасибо» під час рукостискання. Аміна Аншба просто не дуже звучить, як російське ім'я, а я поки що мало всіх знаю. Її перший раз бачу. Я просто у своєму репертуарі - нічого не знаю, ні гравців, ні правил WTA іноді».

Для хейтерів Стародубцева додала, що в жодному випадку не зробила б так, якби була уважнішою.

«Якби знала, хто вона, то, звичайно, не потиснула б руку. Тим більше, я взагалі в шоці, що вона під санкціями.

Чесно, вперше про неї чую. Буду уважніше», –  сказала Стародубцева в інтерв'ю порталу BTU.

24-річна москвичка Аміна Аншба відкрито підтримує політику президента РФ володимира путіна та його посіпак. Зокрема тенісистка лайкнула пост пропагандистки Маргарити Симоньян, у якій та виправдовувала війну в Україні.

  • У півфіналі турніру WTA 125 у Коліні (Чилі) Юлія Стародубцева та американка Макенна Джонс поступились третій сіяній парі на змаганнях Юлії Лохофф з Німеччина та Конні Перен зі Швейцарії (0:2 (2:6, 2:6).
  • В оновленому рейтингу WTA займає 160-е місце у рейтингу WTA – це її особистий рекорд.