«У мене це стоїть у планах»: перша ракетка України висловила бажання зіграти за національну збірну

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
255
0 голосів
«У мене це стоїть у планах»: перша ракетка України висловила бажання зіграти за національну збірну
Еліна Світоліна. Фото: Getty Images
Вже незабаром Еліна Світоліна перейде до тренувань після травми стопи, яка викинула її зі змагань вже на два місяці, але, відновишись, вона хоче зіграти за збірну України.

Тенісистка Еліна Світоліна прокоментувала перебіг відновлення від травми стопи, через яку українка – поза виступами з серпня. Як зазначила Еліна, вже скоро вона повернеться до тренувань:

«Уже за один-два тижні розпочну тренування, дуже на це чекаю, адже два місяці нічого такого не робила на корті».

За словами Світоліної, вона точно зіграє на Australian Open, який пройде у січні 2024 року, але невідомо, чи буде це першим турніром після відновлення.

Втім, точно відомо, що вона не зіграє у листопадових матчах збірної України, але на олімпійський відбір до Парижу, попри необхідність зіграти певну кількість матчів за національну команду, через бронзову медаль Еліни у Токіо це не вплине:

«Я спілкувалася з приводу кваліфікації на Олімпіаду, мені відповіли, що оскільки у мене вже є медаль, то не треба виконувати цю квоту. Але я планую грати за збірну України, у мене це стоїть у планах», – сказала Світоліна у коментарі Суспільне Спорт.

  • У листопаді за збірну в рамках Кубка Біллі Джинг не зіграє Марта Костюк, яка відмовилася виступати за національну команду через конфлікт з федерацією тенісу.
  • Нагадаємо, що через ушкодження Еліна пропустила US Open та вже протягом двох місяців не виступає на турнірах.
  • Втім, навіть така пауза дозволяє Світоліній утримувати звання першої ракетки України та перебувати на 25-му місці у рейтингу WTA.