Оновлений рейтинг націй: на якому місці Україна після поразки від Ізраїлю у Кубку Девіса

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
173
1 голос
Оновлений рейтинг націй: на якому місці Україна після поразки від Ізраїлю у Кубку Девіса
Ілля Білобородько та Олексій Крутих. Фото: Google
ITF оновила рейтинг націй після завершення другої частини командних змагань у 2024-му році. Національна збірна України з тенісу дізналася свою позицію.

Міжнародна федерація тенісу (ITF) опублікувала оновлений рейтинг після матчів Кубка Девіса. Збірна України хоч і зазнала поразки у матчі з Ізраїлем, але залишилася на 35-й позиції. А ось наші суперники після цього поєдинку опустилися на одне місце.

Світову класифікацію продовжує очолювати збірна Італії. Другою йде команда Австралії, а збірна Канади замикає топ-3. 

Відзначимо, що національна команда США піднялася на п’ять позицій і тепер четверта, випередивши на одну сходинку Німеччину.

Нагадаємо, що у суботу, 14 вересня, чоловіча збірна України з тенісу провела черговий поєдинок проти національної команди Ізраїлю у рамках Кубка Девіса. Ця гра завершилися на користь суперника Олексія Крутих з рахунком 2:1. Таким чином рахунок у матчі став 3:1 не на нашу користь.

Тепер Україна буде боротися за збереження місця у Першій світовій групі на початку 2025-го року. За місця у цьому дивізіоні сперечатимуться 12 збірних, що зазнали поразки у протистояннях Першої світової групи, а також 12 переможців зустрічей у Другій світовій групі.