Україна дізналася потенційних суперників у Кубку Девіса: проти кого може зіграти наша команда

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
186
3 голоси
Україна дізналася потенційних суперників у Кубку Девіса: проти кого може зіграти наша команда
Ілля Білобородько та Олексій Крутих. Фото: Google
Збірна України програла своє протистояння національній команді Ізраїлю з рахунком 1:3 і тепер боротиметься за збереження місця у Першій світовій групі Кубку Девіса.

У суботу, 14 вересня, чоловіча збірна України з тенісу провела черговий поєдинок проти національної команди Ізраїлю у рамках Кубка Девіса. Ця гра завершилися на користь суперника Олексія Крутих з рахунком 2:1. Таким чином рахунок у матчі став 3:1 не на нашу користь.

Тепер Україна буде боротися за збереження місця у Першій світовій групі на початку 2025-го року. За місця у цьому дивізіоні сперечатимуться 12 збірних, що зазнали поразки у протистояннях Першої світової групи, а також 12 переможців зустрічей у Другій світовій групі.

  • Збірні, що програли матчі Першої світової групи: Греція, Литва, Індія, Казахстан, Польща, Перу, Єгипет, Португалія, Туреччина, Боснія і Герцеговина, Україна, Колумбія
  • Збірні-переможці матчів Другої світової групи: Румунія, Еквадор, Узбекистан, Сальвадор, Барбадос, Того, Грузія, Люксембург, Туніс, Ліван, Монако, Уругвай

Перелік сіяних та несіяних збірних перед жеребкуванням пар буде визначений після оновлення світового рейтингу.

  • У 2024 році збірна України програла обидва поєдинки: США (у кваліфікації) та Ізраїлю (у Першій світовій групі)
  • Востаннє наша команда грала матч у плейоф за збереження місця у Першій світовій групі у лютому 2023 року — обіграла Ліван з рахунком 3:1.
  • Наразі наші хлопці посідають 35-те місце у світовому рейтингу Кубка Девіса.