«Це може допомогти обіграти тенісисток із найвищих позицій у рейтингу»: Еліна Світоліна розповіла про діджиталізацію тенісу

Аватар Даниіл Вереітін Даниіл Вереітін
2712
4 голоси
«Це може допомогти обіграти тенісисток із найвищих позицій у рейтингу»: Еліна Світоліна розповіла про діджиталізацію тенісу
Еліна Світоліна. Фото: Google
Українська тенісистка Еліна Світоліна поділилася думками про те, як науково-технічний прогрес та діджиталізація допомагають спортсменам досягати кращих результатів.

Переможниця 17 турнірів WTA Еліна Світоліна розповіла про вплив технологічних продуктів на її тренувальний процес. Виступаючи на заході MacPaw Link, Еліна поділилася своїм досвідом використання спеціальних додатків під час підготовки до турнірів. 

«За допомогою різного софту можна проаналізувати компоненти, які ти можеш покращити. Наприклад, подивитися відсоток своїх подач за матч. Потім ти знаєш, над чим тобі варто більше працювати на тренуваннях. А ще, можна побачити відсоток успішних ударів, проаналізувати, які з них принесли тобі перемогу.

Ще є додатки, у яких можна побачити, які удари ти виконав добре, а над якими варто ще попрацювати. Тобто, це все нібито маленькі деталі, але вони додають впевненості у грі. Ці моменти допомагають спочатку на тренуваннях, а згодом вони роблять тебе кращим, ніж ти був», – розповіла Еліна Світоліна.

Титулована українка розділяє думку, що без високих технологій у тренувальному процесі у сучасному світі важко розраховувати на хороший результат.

«Можна грати в теніс, не замислюючись над усім цим. Але на топ-рівні кожна маленька деталь може мати значення. Навіть найменші компоненти можуть щось змінити у твоїй грі. Ці декілька відсотків тебе як спортсмена, які складаються з використання технологій в аналізі твоєї гри, і роблять тебе гравцем топ-10 або топ-20.

Це змінює підготовку до турнірів та тренувань і може допомогти обіграти гравчинь з найвищих позицій у рейтингу. Які, до речі, теж працюють над собою, аби стати кращими, ніж вони були вчора», – розповіла Еліна Світоліна.

Зазначимо, що цей сезон Світоліна завершила достроково.

Днями на нашому сайті вийшло ексклюзивне інтерв'ю з переможницею US Open-2024 Людмилою Кіченок.