Костюк – Свьонтек: аналітики оцінили шанси українки обіграти першу ракетку світу та вийти в історичний фінал

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
671
1 голос
Костюк – Свьонтек: аналітики оцінили шанси українки обіграти першу ракетку світу та вийти в історичний фінал
Марта Костюк. Фото: Google
Напередодні, друга ракетка України Марта Костюк, здолавши росіняку Анастасію Потапову, вийшла до 1/2 фіналу хардового турніру WTA 1000 в Індіан-Веллс. Однак у прохід до фіналу українки, тобто перемогою над Ігою Швьонтек, букмекери не вірять.

Марта Костюк (WTA 32) вийшла до 1/2 фіналу хардового турніру WTA 1000 в Індіан-Веллс (США), обігравши у двох сетах безпрапорну росіянку Анастасію Потапову (WTA 33) (2:0 (6:0, 7:5).

Таким чином наша співвітчизниця пробилася до свого першого півфіналу на рівні тисячників і тепер спробує підкорити ще одну недосяжну донині позначку – фінал турніру .WTA 1000

Зробити це буде дуже складно, адже наступною суперницею Костюк буде перша ракетка світу Іга Свьонтек з Польщі.

Провідні аналітики букмекерської контори FavBet проаналізували шанси спортсменок на успіх в очному протистоянні та вже визначилися з фавориткою. На думку букмекерів – це полька.

Іга Швьонтек VS Марта Костюк

  • перемога Швьонтек – 1.10
  • перемога Костюк – 8.10

Костюк стала третьою українкою в історії, якій вдалось пробитися до півфіналу змагань рівня WTA 1000.

До Марти до цієї стадії 11 разів доходила Еліна Світоліна, зокрема і в Індіан-Веллс у 2019 році. Також один півфінал на такому рівні в Ангеліни Калініної – WTA 1000 Рим у 2023 році.

  • Поєдинок Іга Швьонтек – Марта Костюк заплановано на 16 березня. Полька та українка вийдуть на корт о 01:00 за київським часом.
  • Очна дуель Швьонтек та Костюк стане другим побаченням для дівчат. У 2021 році на Відкритому чемпіонаті Франції Іга переграла Марту (2:0 (6:3, 6:4).
  • Після фіналу турніру WTA 500 у Сан-Дієго (США) Марта Костюк дала велике ексклюзивне інтерв'ю Sport-express.ua з яким ви можете ознайомитися за ПОСИЛАННЯМ.