Україна виділила на Олімпіаду-2024 потужний бюджет: президент НОК розкрив деталі підготовки спортсменів

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
250
0 голосів
Україна виділила на Олімпіаду-2024 потужний бюджет: президент НОК розкрив деталі підготовки спортсменів
Вадим Гутцайт. Фото: Андрій Ребрина
Президент НОК Вадим Гутцайт зачепив фінансовий аспект підготовки українських спортсменів до Олімпійських ігор-2024 у Парижі. За словами чиновника, виділених коштів повинно вистачити для проведення тренувального процесу на належному рівні.

Президент НОК Вадим Гутцайт в інтерв'ю сайту Sport-express.ua запевнив, що попри важку ситуацію в Україні, держава змогла виділити достатню кількість коштів для повноцінної підготовки наших спортсменів до Олімпіади-2024.

«Я ще коли працював у Міністерстві молоді та спорту, то, завдяки підтримці уряду, Міністерству фінансів, нам вдалося ухвалити бюджет на наступний рік, який можна вважати дійсно потужним. Ця сума забезпечить належну підготовку до міжнародних змагань усіх рівнів для усіх федерацій та видів спорту».

За словами чиновника, вже підготовлений календар на наступний рік, в якому вказано, де будуть проводитися збори, міжнародні та всеукраїнські турніри.

«На жаль, багато баз ми втратили, але якісь все ж лишилися, а якісь ми привели до належного стану. Деякі види спорту вже планують тренування всередині країни, але потрібно все одно їхати за кордон, оскільки там наразі спокійніше та кращі умови. На все це кошти є».

Гутцайт зазначив, що існує практика, за якої спортсмени можуть тренуватися за кордоном, однак приїздити до України, аби брати участь у національних змаганнях.

«Ольга Харлан приїздила в Київ, потім поїхала до Львова та взяла участь у всеукраїнських змаганнях. Тобто в Україні ми все одно проводимо змагання і спортсмен такого ґатунку, як Харлан приїхала з-за кордону та взяла участь у змаганнях», – сказав Гутцайт.

  • Зазначимо, що ОІ-2024 у Парижі пройдуть з 26 липня по 11 серпня 2024 року;
  • Україна виборола вже 20 ліцензій на змагання.