«Все було проґавлено»: Захарова знайшла винного у допуску росіян та білорусів на Олімпіаду – це не МОК

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
217
0 голосів
«Все було проґавлено»: Захарова знайшла винного у допуску росіян та білорусів на Олімпіаду – це не МОК
Стелла Захарова. Фото: Google
Олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Стелла Захарова озвучила винних у рішенні Міжнародного олімпійського комітету (МОК) допустити росіян та білорусів до Олімпійських ігор-2024 у Парижі під нейтральним прапором.

Стелла Захарова вважає, що колишній міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт спрацював не належним чином і несе відповідальність у тому, що МОК прийняв рішення допустити спортсменів з країни-терориста до Олімпіади.

«Ще два роки тому більш активну роботу в цьому напрямку повинен був проводити тодішній міністр молоді та спорту [Гутцайт]. Але, нажаль, це все було проґавлено. І зараз ми отримали наслідки цього».

Колишня чемпіонка світу заявила, що українські спортсмени робили все від них залежне, щоб весь світ дізнався, що росія – терористи.

«Спортсмени на протязі двох років намагались довести всьому світові, що росіяни та білоруси не повинні виступати на Олімпіаді, але мляво текуча активність Гутцайта призвела до негативних результатів», — сказала Захарова у коментарі для Sport-express.ua.

  • Росіяни та білоруси зможуть виступати лише в індивідуальних стартах, команди не будуть допущені.
  • Станом на 8 грудня 2023 року 11 «нейтральних атлетів» виконали критерії допуску для участі в Олімпіаді-2024.
  • Олімпіада-2024 пройде з 26 липня по 11 серпня у Парижі.