«Не хочу будь-якої думки про це»: голова Паракомітету України відреагував на допуск росіян до Паралімпіади

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
239
0 голосів
«Не хочу будь-якої думки про це»: голова Паракомітету України відреагував на допуск росіян до Паралімпіади
Валерій Сушкевич. Фото: Укрінформ
За словами голови Паракомітету України Валерія Сушкевича, створена чимала коаліція з країн, які готові добиватися відсторонення рф від Паралімпіади, а про бойкот українців поки мова не йде.

Президент Національного паралмпійського комітету України Валерій Сушкевич на пресконференції оголосив про створення міжнародної коаліції країн, яка має на меті відсторонення російських та білоруських спортсменів від участі у паризькій Паралімпіаді.

За словами голови Паракомітету, робота в цьому напрямку вже ведеться:

«Ми об'єднали необхідну квоту країн Європи, яка вимагає скликання позачергової генеральної асамблеї Європейського паралімпійського комітету, на якій повинні бути опрацьовані питання, що стосуються процедури допуску нейтральності росії».

Відстронення також має розставити всі крапки над «і» щодо нейтральності російського паралімпійського комітету і у контексті заяв його голови Павла Рожкова, який подякував президенту рф владіміру путіну за його роль у послабленні спортивних санкцій:

«А після визнання росією того, що вона впливає на Міжнародний паралімпійський комітет, можливе й скликання генеральної асамблеї МПК для прийняття рішення про усунення російського паралімпійського комітету від участі в Паралімпіаді в Парижі».

Сушкевич також розповів про процедуру, за якою відбуватиметься відсторонення росії:

«Процедуру нейтральності буде приймати не генеральна асамблея МПК, а керівна рада, і ЄПК має сказати тут головне слово. Зараз необхідно нейтралізувати політичний і корупційний вплив росії через свої посольства на делегатів МПК і ЄПК. Мені здається, багато залежить від свідомості керівників різних країн»

Наостанок голова Паракомітету, якого процитувало Суспільне Спорт, наголосив, що про бойкот змагань Україною поки мови не йде:

«Не хочу будь-якої думки, в якій йшлося б про те, щоб прибрати українського спортсмена. Коли він стикнувся з бомбардуваннями й дефіцитом коштів, коли він пройшов окупацію, а він готовий перемагати в ім'я України, ми зобов'язані зробити все, щоб цей атлет змагався».

  • Раніше росіянам дозволили змагатися на паризькій Паралімпіаді 2024 року, але під нейтральним прапором.
  • Щодо участі представників країни-терориста на Олімпійських іграх рішення поки не прийнято.