«Ми не мали часу»: Бах пояснив, чому не призупинив діяльність Олімпійського комітету Росії після анексії Криму

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1508
0 голосів
«Ми не мали часу»: Бах пояснив, чому не призупинив діяльність Олімпійського комітету Росії після анексії Криму
Томас Бах. Фото: Google
Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах розповів, чому діяльність Олімпійського комітету росії (ОКР) не було призупинено ще дев'ять років тому.

Томас Бах пояснив, чому діяльність Олімпійського комітету Росії (ОКР) не було призупинено після анексії українського Криму.

Хоча, аргументи гера Баха виглядають вкрай не переконливими і відверто схожі на відмовку. 

«Ми не визнавали анексію Криму. Ми не мали часу у 2016 році, коли це питання постало, і не мали проблем з національністю спортсменів на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро», – сказав Бах в інтерв’ю  IOC Media

  • Напередоні, 12 жовтня, МОК призупинив діяльність Олімпійського комітету Росії через включення до свого складу регіональних організацій окупованих територій України.
  • Таким чином, Олімпійський комітет росії більше не зможе отримувати фінансування від МОК і виконувати функції національного олімпійського комітету.
  • Олімпійські ради так званих Луганської народної республіки (ЛНР), Донецької народної республіки (ДНР), Херсонська та Запорізька Олімпійські ради були прийняті до складу ОКР на засіданні Виконкому 5 жовтня 2023 року. Олімпійська рада Севастополя та Олімпійська рада республіки Криму були прийняті в ОКР у 2016 році.