«Будемо виїжджати за кордон»: українська бігунка розповіла деталі підготовки до Олімпіади-2024

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
286
0 голосів
«Будемо виїжджати за кордон»: українська бігунка розповіла деталі підготовки до Олімпіади-2024
Анна Рижикова. Фото: Google
За словами української бігунки Анни Рижикової, взимку в Україні немає гарних умов для підготовки, тому до Олімпійських ігор у Парижі вона та Марина Бех-Романчук готуватимуться у Франції.

Українська легкоатлетка Анна Рижикова, яка виступає у бігу з бар’єрами, поділилася секретами підготовки до Олімпіади-2024.

За словами бігунки, зимовий етап тренувань вона проведе не в Україні:

«Будемо виїжджати за кордон, бо взимку немає таких умов, щоб гарантувати собі найкращий результат у майбутньому. А в олімпійський рік маємо взяти все найкраще, щоб потім, коли я буду стояти на стадіоні у Парижі, у мене не було питань, що я десь не допрацювала. Хочу, щоб моя підготовка була ідеальною».

Також Рижикова розповіла, де пройде зимова частина зборів:

«Дата першого виїзду? У листопаді. Знаю, що їдемо в гори, з Мариною Бех-Романчук, у Францію. Але яка дата виїзду - не знаю. Ми там будемо вдвох з тренерами. Марина була там минулого року і радила, що коли будуть наступні збори, і треба зробити великий об'єм роботи, то на цій базі буде легше». 

Наостанок у інтерв’ю Суспільне Спорт Анна поділилася тим, над чим працюватиме у Франції:

«Перший місяць бази - повільні кроси. Буде багато роботи буде над дрібними зв'язками, м'язами. Щоб потім, коли ми перейдемо до великих об'ємів, до більш швидкого бігу, бар'єрів та інтенсивних вправ, щоб ноги витримали».