Україна могла виграти більше медалей на Олімпіаді-2024: названо спортсменів, які загубили свій шанс

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
732
2 голоси
Україна могла виграти більше медалей на Олімпіаді-2024: названо спортсменів, які загубили свій шанс
Парвіз Насібов. Фото: Getty Images
Легенди українського спорту Стелла Захарова та Денис Силантьєв, а також коментатор Андрій Столярчук висловилися про найприкріші втрати медалей синьо-жовтими на Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

Стелла Захарова, Денис Силантьєв та Андрій Столярчук в ексклюзивному інтерв’ю Sport-express.ua назвали найприкріші втрачені медалі українськими атлетами на Олімпіаді-2024.

Захарова одразу загадала про рідний вид спорту.

«Дуже мені прикро за нашу художню гімнастику, за нашу юну 16-річну спортсменку Таїсію Онофрійчук. Ця дівчинка дуже граціозна і красива. Вона заслуговувала на успіх, але втратила м'яч в одній із вправ і, відповідно, медаль».

Силантьєв також очікувано зробив акцент на нулі здобутих медалей у плаванні.

«У нас були можливості завоювати медалі у плаванні. Але, на жаль, ми не маємо жодної нагороди тут. Мені найбільше жаль, як плавцю, що саме у цьому виді спорту ми не взяли нічого».

Столярчук вважає, що Парвіз Насібов у греко-римській боротьбі міг вигравати золото.

«Я дивився сутичку Насібова і, мені здається, що він переважав і пішов на прийом, коли намагався чотири бали заробити, але судді дали два очка йому і супернику. Це був ключовий момент поєдинку, адже після цього вже десь не вистачало сил та часу, тому дуже прикро, що так вийшло».

  • Україна на Іграх-2024 виграла 12 медалей (три золотих, п’ять срібних та чотири бронзові);
  • Наша збірна посіла 22-ге місце у медальному заліку.