Беленюк оцінив результат України на Олімпіаді в Парижі: заява нашого медаліста

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1332
2 голоси
Беленюк оцінив результат України на Олімпіаді в Парижі: заява нашого медаліста
Жан Беленюк. Фото: Google
«Бронзовий‎» призер Олімпійських ігор у Парижі з греко-римської боротьби Жан Беленюк висловився щодо результату, який Україна показала на ОІ-2024.

Вчора, 11 серпня, у Парижі завершилися Олімпійські ігри. Україна посіла 22-ге загальнокомандне місце, здобувши 12 медалей різного ґатунку (три «золота‎», п’ять «‎срібних» медалей та чотири «бронзи‎»).

Жан Беленюк у соціальних мережах заявив, що вважає результат нашої країни на ОІ-2024 позитивним, адже в Україні продовжується війна.

«Хочу подякувати всім, хто завжди з нами поряд, хто вболіває, підтримує і розвиває боротьбу в Україні 🇺🇦🖤 Зважаючи на непрості умови підготовки, повномасштабне вторгнення, зруйновану спортивну інфраструктуру, українські атлети вчергове проявили свою волі до перемоги і привезли на Батьківщину 12 медалей, вважаю це достойним результатом в поточних умовах!».

Також борець не забув подякувати ЗСУ.

«Окрема вдячність силам оборони нашої держави, завдяки яким країна досі існує, а ми мали змогу змагатися на іграх, представляючи, виборюючи і доносячи на увесь світ, що коється в Україні і в яких умовах йшла підготовка до цих змагань!», – написав Беленюк.

Всі медалісти України на літній Олімпіаді-2024

  • «Золото‎»: Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Юлія Бакастова (фехтування, командний турнір на шаблі), Ярослава Магучіх (легка атлетика, стрибки у висоту), Олександр Хижняк (бокс, до 80 кг)
  • «‎Срібло»: Сергій Куліш (стрільба, гвинтівка з трьох положень, 50 м), Ілля Ковтун (спортивна гімнастика, паралельні бруси), Парвіз Насібов (греко-римська боротьба, до 67 кг), Людмила Лузан та Анастасія Рибачок (веслування, каное-двійка, 500 м), Ірина Коляденко (боротьба)
  • «Бронза‎»: Ольга Харлан (фехтування на шаблі, особистий турнір), Ірина Геращенко (легка атлетика, стрибки у висоту), Михайло Кохан (легка атлетика, метання молота), Жан Беленюк (греко-римська боротьба, до 87 кг)