Новіков змінив українське громадянство і став чемпіоном ОІ-2024: ексспонсор Світоліної розповів деталі історії

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
383
1 голос
Новіков змінив українське громадянство і став чемпіоном ОІ-2024: ексспонсор Світоліної розповів деталі історії
Семен Новіков. Фото: Google
Відомий бізнесмен і спортивний функціонер Юрій Сапронов розповів про те, як олімпійський чемпіон Парижа-2024 у греко-римській боротьбі (вагова категорія до 87 кг) Семен Новіков змінив спортивне громадянство з українського на болгарське.

Вчора, 8 серпня, колишній українець Семен Новіков тріумфував на Олімпіаді у греко-римській боротьбі у ваговій категорії до 87 кг. Відзначимо, що у цій же категорії Жан Беленюк став бронзовим призером змагання.

Юрій Сапронов, який свого часу був спонсором Еліни Світоліної, розповів у власних соціальних мережах, що тренер Новікова Дмитро Тимченко звертався до нього за фінансовою допомогою. Мецент пішов на зустріч, а потім неочікувано стало відомо, що борець поспішає отримати громадянство Болгарії.

«Далі сталися дива. У середині листопада мені телефонує Дмитро і каже, що Семен поїхав до Болгарії, нічого нікому не сказав і підписав якісь документи, буде виступати за Болгарію та прискорено отримувати громадянство Болгарії.

Я харків'янин, і не міг навіть у незрозумілому виді спорту проґавити харків'янина і не допомогти талановитому хлопцю харків'янину. Штучному діаманту. І я просто відчував. «Чуйка» у мене є, і вона мене рідко підводила‎».

Бізнесмен зазначив, що твердження, що Новіков змінив громадянство через війну в Україні не вірне.

«‎Учора було багато привітань від українців і харків'ян із гордістю за Семена, і часто звучало «війна змусила Новікова виїхати і виступати за Болгарію...». Привітання із золотом Олімпіади абсолютно справедливі. 

Це величезна праця Семена. Війна може змусити виїхати. Але війна не може змусити змінити громадянство. І це не війна, у листопаді 2021 року. Це цінності? Це мораль? Це патріотизм?», – написав Сапронов.

  • З 2007 по 2017 рік Сапронов був спонсором Світоліної, за весь період бізнесмен вклав у спортсменку близько одного мільйона доларів.
  • Наразі волонтер є членом Національного олімпійського комітету України.
  • У готелі «Superior Golf Club», який належить Юрію Сапронову, завжди зупинялася збірна України та всі суперники донецького Шахтаря в Лізі чемпіонів.