Насібов став срібним призером Олімпіади-2024 з греко-римської боротьби: у фіналі українець поступився іранцю

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
82
1 голос
Насібов став срібним призером Олімпіади-2024 з греко-римської боротьби: у фіналі українець поступився іранцю
Парвіз Насібов. Фото: Google
Сьогодні, 8 серпня, український борець Парвіз Насібов поступився у фінальній сутичці іранцю Саїду Есмаілі та став срібним призером ОІ-2024 у Парижі.

У четвер, 8 серпня, відбувся фінал Олімпійських ігор з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 67 кг. Україну на вирішальному поєдинку змагань представляв  Парвіз Насібов.

Нажаль, наш спортсмен поступився у битві проти іранця Саїда Есмаїлі Лейвесі.

Як пройшла фінальна сутичка Насібов – Есмаїлі

  • Перші два бали Насібов заробив на старті другої хвилини поєдинку, провівши результативну атаку. До перерви Парвіз збільшив перевагу — 3:0 після трьох хвилин.
  • Другий період з прийому розпочав Есмаїлі, скоротивши відставання – 2:3. Додавши третій бал, іранець здобув технічну перевагу і перехопив лідерство у поєдинку.
  • Додавши три бали, Есмаїлі виборов мінімальну перевагу над Насібовим після челенджу від української сторони — 6:5 на користь іранця.

Нагадаємо, що на шляху до фіналу Насібов здолав серба Мате Немеша, киргиза Амантура Ісмаїлова і азербайджанця Хасрата Джафарова.

  • У Токіо-2020 Парвіз виборов срібну нагороду. Тоді у вирішальній сутичці українець поступився іранцеві Мохаммеду Резі Гераеї.
  • Також за кар'єру Насібов вигравав бронзові нагороди у двох вагових категоріях чемпіонатів Європи (2023, 2024), тріумфував на континентальній першості серед юніорів (2017).