Магучіх, Кохан і Бех-Романчук крокують у фінал, Хижняк точно з медаллю: найцікавіше на Олімпіаді за 2 серпня

Аватар Артем Войцеховський Артем Войцеховський
723
3 голоси
Магучіх, Кохан і Бех-Романчук крокують у фінал, Хижняк точно з медаллю: найцікавіше на Олімпіаді за 2 серпня
Ярослава Магучіх. Фото: Google
У сьомий медальний день Олімпіади залишилися без нагород. Проте Ярослава Магучіх, Ірина Геращенко, Михайло Кохан і Марина Бех-Романчук відібралися до легкоатлетичних фіналів.

У п’ятницю, 2 серпня, у Парижі були розіграні 26 комплектів нагород. Українські спортсмени претендували на медалі у дзюдо і стрибках у воду. Крім того, свої перші старти провели наші уславлені легкоатлетки Ярослава Магучіх і Марина Бех-Романчук, а боксер Олександр Хижняк виступив у чвертьфіналі. 

Лебедина пісня Костевич і невдалий дебют Гоман

Остання представниця України у дзюдо, як і її партнери по команді, залишилася без медалі. Христина Гоман програла вже у першій сутичці. Як і Дар’ю Білодід і Єлизавету Литвиненко, 25-річну спортсменку зі Славутича підвели зайві попередження. Три шидо коштували перемоги в бою проти голландки Кампс.

Олег Колодій і Данило Коновалов, які вперше виступали на Олімпіаді у синхронних стрибках з триметрового трампліну, показали сьомий результат у фіналі, випередивши лише американців.

Веслувальники Ігор Хмара і Станіслав Ковальов посіли п’яте місце у втішному фіналі В легких парних двійок. Для них Ігри в Парижі також добігли кінця. Цікаво, що, починаючи з наступної Олімпіади, легкі парні двійки не будуть входити до змагальної програми.

Ігор Хмара та Станіслав Ковальов. Фото: Google

Попрощалася зі столицею Франції і національна рекордсменка за кількістю Ігор Олена Костевич, для якої це була вже шоста Олімпіада в кар'єрі. У кваліфікації стрільби з пістолету з 25-метрової відстані чотириразова олімпійська медалістка показала 25-й результат, у той час як до фіналу потрапили тільки вісім найкращих. 

Веслувальниця Вікторія Ус на цих Іграх взяла участь у третьому, але, мабуть, найцікавішому виді програмі. Каяк-крос дебютував на Олімпіадах. Сьогодні відбулася гонка з роздільним стартом, у якій українка показала 26-й час. Завтра суперниці продовжать змагатися безпосередньо одна за одною.    

Олександр Хижняк у чвертьфіналі вагової категорії до 80 кг перебіг бразильського боксера, гарантувавши собі другу олімпійську медаль. Яку саме, дізнаємося 4 серпня, коли відбудуться півфінали. До речі, завтра українцю виповниться 29 років. Непоганий подарунок до дня народження. 

Обнадійливі виступи Магучіх, Кохана і Бех-Романчук, провал Левченко

Найцікавіше для українських прихильників спорту сьогодні відбувалося на стадіоні «Стад де Франс», де змагалися легкоатлети. 

Метальник молоту Михайло Коман, який в Токіо-2020 посів четверте місце, першим у своєму секторі відібрався до фіналу, закинувши снаряд на 77,42 метри. Медальні змагання у цьому виді програмі пройдуть 4 серпня.

В той же день змагатимуться за медалі наші стрибунки у висоту. Щоправда, до фіналу відібралися тільки дві з трьох українок. Юлія Левченко провалилася вже на першій висоті, не зумівши здолати 1,83.

Ярослава Магучіх і Ірина Геращенко підкорили планку на висоті 1,95, чого вистачило для виходу до наступного раунду. Рекордсменка світу зробила це з першої спроби, а її партнерка по команді – з другої.

Не склало труднощів кваліфікуватися до фіналу і нашій стрибунці потрійним Марині Бех-Романчук. У кваліфікації вона показала восьмий результат (14,30), у той час як Ольга Корсун, яка виступала після застуди, зробила лише один заліковий стрибок, і той невдалий – 13,06 і квиток додому.

Також пробилася до фіналу уродженка Вінниці, що з дев’яти років живе в Італії Дар’я Деркач – донька стрибунки у довжину Олени Деркач і тренера з багатоборства Сергія Деркача. 

Не змогли пробитися у фінал і наші представники у зміщаній естафеті 4х400 метрів. Олександр Погорілко, Тетяна Мельник, Марʼяна Шостак, Данило Даниленко фінішували шостими у своєму забігу (3.15,51), але найцікавіше, що американці перемогли у кваліфікації з новим світовим рекордом – 3.07,41. 

27-річний дебютант Олімпіади Олександр Кокошко не зміг пробитися до фіналу змагань зі штовхання ядра, показавши 22-й результат у кваліфікації з результатом 19,36 м.

Одні втрачають свідомість в басейні, а за інших платить чоловік Серена Вільямс

Словацька плавчиха Тамара Потоцька втратила свідомість після свого виступу на Олімпіаді. Відразу після фінішу кваліфікаційного запливу на 200 метрів комплексом, в якому словачка посіла сьоме місце, вона впала на кахель поруч з басейном. 

Лікарі швидкої відразу надягнули на спортсменку кисневу маску і на ношах винесли з приміщення. Зараз з 21-річною дебютанткою Олімпіади все добре, але попереду на неї чекає ретельно медичне обстеження.

Лікарі допомагають Тамарі Потоцькій Фото: Google

Чоловік чотириразової олімпійської чемпіонки у тенісі Серена Вільямс взяв шефство над її співвітчизницею. Алексіс Аганян разом з репером Флейвором Флейвом допоміг американській легкоатлетці Вероніці Фрейлі з орендою житла.

Вчора 24-річна метальниця диску написала в соціальних мережах наступний пост:

«Завтра я беру участь в Олімпіаді, а у мене навіть немає грошей, щоб заплатили за квартиру, яку я знімаю. Мій університет перерахував тільки 75% від потрібної суми, у той час як футболістам, які нічого не виграли, вони платять стільки, що ті можуть купувати нові будинки і автомобілі».

Першим на повідомлення Фрейлі відреагували Аганян і Флейв, які відправили спортсменці 7 760 доларів. Вероніка була настільки розчулена таким вчинком, що у кваліфікації посіла 13 місце, у той час як до фіналу відібралися 12 найкращих.

Медальний залік

У командному заліку продовжує лідирувати команда Китаю, в активі якої 13 золотих, вісім срібних і дев’ять бронзових нагород. Україна з двома медалями посідає 39 позицію. Загалом на подіум вже підіймалися представники 53 країн.