Лідер збірної Канади з тріатлону – українець! Не мовчить на Олімпіаді про війну, наблював у Сену

Аватар Артем Войцеховський Артем Войцеховський
611
3 голоси
Лідер збірної Канади з тріатлону – українець! Не мовчить на Олімпіаді про війну, наблював у Сену
Тайлер Міславчук. Фото: інстаграм
29-річний тріатлоніст Тайлер Міславчук представляє олімпійську збірну Канади, але не забуває про Україну, звідки ще в минулому сторіччі емігрували за океан його пращури.

У середу, 21 липня, тріатлоністи отримали довгоочікуваний дозвіл на проведення змагань. До цього організаторів Олімпіади бентежив стан води у головній річці Парижу.

І хоча купатися в Сені через її забруднення побутовими відходами офіційно заборонено більше ста років, мер французької столиці Анн Ідальго особисто занурилася у водну пучину, щоб власним прикладом заохотити спортсменів.

Читайте також: «Срібло» Куліша, прикрий виліт сестер Кіченок і нудота від Сени: найцікавіше на Олімпіаді за 1 серпня

Врешті-решт, жіночий і чоловічій тріатлон були проведені в один день. Щоправда, після фінішу відразу декілька спортсменів поскаржилися на своє самопочуття. Серед них і канадець Тайлер Міславчук, який признався, що його знудило не менше десяти разів.

За підсумками трьох видів програми Тайлер фінішував на дев’ятому місці, оновивши персональний олімпійський рекорд (в Ріо і Токіо він був 15-м) і програвши менше хвилини переможцю. 

І хоча за паспортом 29-річний Міславчук є канадцем, насправді він ніхто інший, як представник багаточисельної української діаспори, що мешкає в Країні кленового листа.

Міславчук народився в штаті Манітоба. У його рідному містечку Оук Блафф (Дубовий Блеф) мешкає менша півтори тисячі людей і, зрозуміло, що свого єдиного олімпійця знає кожен. Банери з зображенням спортсмена прикрашають маленькі магазинчики і навіть пожежні машини.

Як етнічний українець Міславчук не залишається осторонь проблем батьківщини своїх пращурів. У перший день повномасштабного вторгнення росіян він підтримав звернення Конгресу канадських українців, в якому були засуджені дії агресора. Крім того, Тайлер допомагає збирати гроші на підтримку українців, які страждають через війну. 

Сайт Sport-express.ua пропонує вам ознайомитися з розкладом виступу українських олімпійців на 2 серпня: старт Ярослави Магучіх і Марини Бех-Романчук, чвертьфінал за участі Олександра Хижняка і два медальні фінали.