Харлан на Олімпіаді розгромила колишню росіянку: наша шаблістка вийшла до чвертьфіналу змагань з фехтування

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
456
0 голосів
Харлан на Олімпіаді розгромила колишню росіянку: наша шаблістка вийшла до чвертьфіналу змагань з фехтування
Ольга Харлан. Фото: Google
Ольга Харлан вийшла до чвертьфіналу Олімпіади-2024. Українська шаблістка розгромила представницю Азербайджану Башту з рахунком 15:6 в 1/8 фіналу змагань.

У понеділок, 29 липня, Ольга Харлан провела другий поєдинок в особистому турнірі шаблісток на Олімпіаді-2024, у якому протистояла Анні Башті.

Українська шаблістка розгромила представницю Азербайджану Анну Башту з рахунком 15:6 в 1/8 фіналу змагань та вийшла до чвертьфіналу.

В наступному раунді Олімпіади Ольга Харлан зустрінеться з Анною Мартон із Угорщини.

Читайте також: Перемога Світоліної, «зрада» Калініної, олень в каналі і відсторонення росіян: найцікавіше на Олімпіаді за 28 липня

Нагадаємо, що українка не змогла подолати 1/16 фіналу Олімпійських ігор-2020 у фехтуванні, програвши представниці Китаю – Хенгуй Ян (12:15).

  • Анна Башта є колишньою росіянкою, яка п'ять років тому змінила паспорт на азербайджанський.
  • Українська шаблістка в 1/16 фіналу особистого турніру на Олімпійських іграх 2024 у Парижі перемогла японку Шихомі Фукусіму.
  • Ольга Харлан отримала «чорну картку» терміном у 60 діб за підсумками чемпіонату світу 2023 року, коли вона відмовилася потиснути руку представниці країни-терориста Анні Смірновій.
  • На даний інцидент відреагував Міжнародний олімпійський комітет, який надав українці пряму путівку на ігри в Парижі.
  • Зазначимо, що окрім Ольги Харлан в даній дисципліні також виступали Аліна Комащук та Олена Кравацька. Обидві вилетіли в 1/16 фіналу.
  • 29 липня пройде увесь особистий турнір шаблісток, включаючи фінал.