Забарний відмовився їхати на Олімпіаду у складі збірної України U-23: захисник Борнмута пояснив своє рішення

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
1133
6 голосів
Забарний відмовився їхати на Олімпіаду у складі збірної України U-23: захисник Борнмута пояснив своє рішення
Ілля Забарний. Фото: Google
Центральний захисник національної збірної України та Борнмута Ілля Забарний розповів, що не поїде на Олімпіаду-2024. Оборонець пояснив своє рішення.

Ілля Забарний не допоможе збірній Україні боротися за медалі на Олімпіаді у Парижі. Справа в тім, що захисник не хоче пропускати підготовку до клубного сезону і планує відпочити після Євро-2024.

«Знаю, що Україна вперше вийшла на цей турнір, він дуже важливий. Розумію, як це для країни важливо. Але якщо я поїду на Олімпіаду, то пропущу підготовку до сезону, відновлення та відпочинок. 

Не кажу, що це критично, але дуже важливо. Бо сезон в Англії такий: цілий рік працюєш, щотижня майже гра. І дуже важливо правильно готуватися».

Також захисник зазначив, що не хоче закривати комусь шлях до збірної і вважає, що наш футбол має розвиватися.

«Розумію, що якщо поїду, то можу і не підготуватися до нового сезону, і можу забрати чиєсь місце. Мені важливо, щоб український футбол розвивався, тим паче в такому турнірі. 

Щоб хлопці їхали та набиралися досвіду. Ми не просто говоримо про якийсь результат – звісно, нам його хочеться. Але ми мусимо розвивати наш футбол, нам потрібні гравці в національну збірну», – сказав футболіст у коментарі пресслужюі УАФ.

  • Оборонець у минулому клубному сезоні провів 42 гри за Борнмут та відзначився одним голом. 
  • Контракт українця з клубом чинний до 30 червня 2028 року. Transfermarkt оцінює вартість 21-річного захисника у 28 мілйьонів євро.
  • Забарний без замін провів обидва матчі національної збірної на Євро-2024: проти румунів (0:3) та словаків(2:1).
  • Від жовтня 2020 року захисник зіграв вже 38 матчів за синьо-жовтих та забив один у ворота Північної Македонії (3:2) у кваліфікації Євро-2024.
  • Футбольний турнір Олімпіади-2024 серед чоловіків стартує 24 липня. 
  • Наша команда на груповій стадії зіграє в одному квартеті з Аргентиною, Марокко та Іраком.