Вперше в історії: Україна здобула ліцензію на Олімпіаду у новому виді спорту

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
2462
2 голоси
Вперше в історії: Україна здобула ліцензію на Олімпіаду у новому виді спорту
Євгенія Казбекова. Фото: Google
Українська скелелазка Євгенія Казбекова прийняла участь у півфіналі другого етапу Олімпійської кваліфікаційної серії та зуміла пробитися на ОІ-2024 у Парижі.

У неділю, 22 червня, в угорському Будапешті завершилася півфінальна частина другого етапу Олімпійської кваліфікаційної серії, у якій брали участь представниці двоборства (трудність+болдеринг) та змагалися за 11 олімпійських ліцензій.

Україну представляла Євгенія Казбекова, яка була близька до виходу на минулу Олімпіаду. Наша співвітчизниця зайняла шосту позиції на першому етапі ОКС у Шанхаї, а ось у кваліфікаційному раунді угорського стопу українка була дев'ятою.

Сьогодні українка провела гідний раунд у болдерингу, ставши в ньому п'ятою з результатом у 49.6 бала (1 «‎топ», 3 «високі зони‎», 4 «‎низькі зони»). 

Найважче було впоратися з непростою будапештською трасою. Євгенія набрала 42 бали у цьому виді програми і з сумарним результатом у 91.6 пункта посіла місце, не нижче десятого, якого виявилося достатньо, щоб підтвердити ліцензію на Олімпіаду, адже після двох етапів Казбекова не опуститься нижче 11-ої позиції серед тих спотсменок, які мають право боротися за путівки.

  • Олімпійські Ігри 2024 року пройдуть в столиці Франції з 26 липня по 11 серпня.
  • Казбекова стала першою скелелазкою в історії України на Олімпійських іграх.