Відомі призові українських спортсменів за медалі на Олімпіаді-2024: президент НОК озвучив цифри

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
917
3 голоси
Відомі призові українських спортсменів за медалі на Олімпіаді-2024: президент НОК озвучив цифри
Жан Беленюк. Фото: AP Photos
Президент Національного олімпійського комітету (НОК) України Вадим Гутцайт озвучив розмір призових для наших спортсменів за здобуті медалі на ОІ-2024 у Парижі.

Вадим Гутцайт розповів, скільки отримають українські спортсмени, якщо зуміють завоювати медалі на Олімпіаді в Парижі.

«Преміальні кошти в бюджеті закладені. 125 тисяч доларів за перше місце, за золоту медаль. А за срібну і бронзову – 100 тисяч і 80 тисяч доларів. Плюс стипендії спортсмени отримують. Тобто мотивація дуже потужна. Але, я впевнений, зараз мало хто думає про гроші. Зараз усі думають, щоб прославити нашу державу‎», – сказав президент НОК України в ефірі Радіо Культура.

Призові кошти для українських спортсменів за медалі на Олімпіаді-2024

  • «золото‎» – 125 тисяч доларів (4.9 млн грн)
  • «срібло‎» – 100 тисяч доларів (3.9 млн грн)
  • «бронза‎» – 80 тисяч доларів (3.1 млн грн)

Відзначимо, що у Токіо призові для українців за золоту медаль також були 125 тисяч доларів. А ось за друге та третє місця були нижчі, а саме 80 тисяч та 55 тисяч доларів відповідно.

Проте варто відзначити, що з урахуванням зміни курсу гривні до долара з 2021 року, то призові за золоту медаль для українців зросли з 3.3 млн грн до 4.9 млн.

Раніше ми писали, що Гутцайт озвучив правила щодо поводження вітчизняних спортсменів з російськими «‎нейтральними» суперниками на ОІ-2024 у Парижі.