Як українським спортсменам поводити себе з росіянами на Олімпіаді-2024: Гутцайт повідомив чіткі правила

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
494
0 голосів
Як українським спортсменам поводити себе з росіянами на Олімпіаді-2024: Гутцайт повідомив чіткі правила
Вадим Гутцайт. Фото: НОК
Президент Національного олімпійського комітету (НОК) України Вадим Гутцайт озвучив правила щодо поводження вітчизняних спортсменів з російськими «‎нейтральними» суперниками на ОІ-2024 у Парижі.

Вадим Гутцайт заявив, що українські спортсмени знають, що їм потрібно робити поруч з представниками країни-терориста та як поводитися.

«Це дуже прості речі і всі спортсмени це все знають: не тиснути руку, не фотографуватися, не стояти поруч, не розмовляти. Тобто робити все так, щоб вони бачили, що ми взагалі не хочемо поруч із ними стояти. Не контактувати в принципі. Не давати спільні інтерв'ю».

Особливу увагу президент НОК України приділив забороні на фото на п'єдесталі

«На Олімпійських іграх є обов'язкові моменти. Наприклад, коли на п'єдестал виходять наші спортсмени і там будуть спортсмени з «тієї країни». Звісно, що вони будуть під нейтральним прапором, у білих костюмах. Але потім, як зазвичай – це за протоколом МОК, – спільне фото. Таких фото не робити», – сказав Гутцайт в ефірі Радіо Культура.

Нагадаємо, що раніше ми писали, скільки аналітики пророкують Україні завоювання медалей на літній Олімпіаді-2024 у Парижі.