Російських та білоруських тенісистів допустять Олімпіади-2024 без вимоги щодо матчів за збірну: є одна умова

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
5099
4 голоси
Російських та білоруських тенісистів допустять Олімпіади-2024 без вимоги щодо матчів за збірну: є одна умова
Аріна Сабалєнка. Фото: Jimmie48
Тенісисти з росії та білорусі зможуть виступити на ОІ-2024 без вимоги щодо матчів за збірну, але для цього має бути звернення до олімпійського комітету ITF з проханням звільнити спортсменів від даного правила.

У березні ITF ухвалила рішення про допуск тенісистів з росії та білорусі до Олімпіади як нейтральних. В організації вирішили, що, якщо олімпійські комітети країн-терористок звернуться до олімпійського комітету Міжнародної федерації тенісу з проханням звільнити спортсменів від правила щодо кількості матчів за збірну, то у ITF підуть на зустріч. Про це повідомляється у заяві Міжнародної федерації тенісу. 

Все тому, що збірні рф та рб були відсторонені від виступів у Кубку Девіса та Кубку Біллі Джин Кінг і тенісисти не змогли провести обов’язкові два матчі за свої національні команди.

Також в ITF зазначили, що передадуть списки тенісистів з країн-помилок до бюро МОК, яке має визначити, чи відповідають критеріям нейтральності ці спортсмени перш ніж дозволити їм виступити на Олімпіаді.

Які обмеження залишаються чинними для нейтральних тенісистів з рф та рб для участі на ОІ-2024

  • особисті змагання: потрапити у топ-56 світового рейтингу (обмеження по 4 тенісисти від країни) на кінець відбору (10 червня 2024);
  • парні змагання: потрапити у топ-10 парного рейтингу (автоматичний відбір), або через комбінований рейтинг (до 24-х команд)
  • змішаний турнір: топ-15 команд комбінованого рейтингу.

Нагадаємо, що Олімпійський турнір з тенісу у Парижі відбудеться з 27 липня до 4 серпня.

Раніше ми писали, хто з українських тенісисток виступить на Олімпіаді-2024.