Хто з українських тенісисток виступить на Олімпіаді-2024: капітан збірної розкрив плани Світоліної і Ко

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
797
1 голос
Хто з українських тенісисток виступить на Олімпіаді-2024: капітан збірної розкрив плани Світоліної і Ко
Еліна Світоліна. Фото: Google
Капітан жіночої збірної України з тенісу Михайло Філіма розповів, скільки наших співвітчизниць може зіграти на Олімпіаді, яка цього літа пройде у Парижі.

Михайло Філіма повідомив, що Марта Костюк, Даяна Ястремська, Еліна Світоліна, Леся Цуренко та Ангеліна Калініна планують зіграти на Олімпіаді.

«‎Усі п'ятеро планують зіграти на Олімпіади, вона стоїть у них у календарі виступів. Це найтитулованіші змагання в спортивному світі, тому вони будуть готуватися. Ми маємо всі шанси боротися за медаль: дівчата набирають оберти. Якщо взяти виступи цьогоріч, то і на Australian Open були класні результати, і сестри Кіченок в парі завжди дуже непогано грають, можуть здолати будь-кого», – сказав капітан у коментарі Суспільне Спорт.

Відзначимо, що за два місяці до закриття кваліфікаційних списків одразу п'ять українок претендують на виступ на Іграх-2024 в одиночному розряді.

Які умови потрібно виконати для відбору на Олімпіаду

  • перебувати у топ-56 світового рейтингу 
  • зіграти певну кількість матчів упродовж олімпійського циклу за свою національну збірну.

Хто з українок виконав умови для відбору на Олімпіаду

  • Обидві умови уже виконали Марта Костюк та Даяна Ястремська. 
  • Еліна Світоліна, Леся Цуренко та Ангеліна Калініна перебувають на прохідних позиціях у рейтингу, але кожна з них зіграла один матч за збірну України замість потрібних двох.

Нагадаємо, що, якщо усі п'ять тенісисток будуть перебувати в прохідній зоні і отримають дозвіл змагатися на Іграх у Парижі, то рейтинг відбору на ОІ буде одним з факторів вибору, хто не потрапить до заявки України.

Українки на Олімпійських іграх у тенісі

  • Еліна Світоліна – бронзова призерка Олімпіади-2020, також виступала у 2016 році.
  • Даяна Ястремська змагалася у 2020 році в Токіо, тоді як Леся Цуренко, Марта Костюк та Ангеліна Калініна не виступали на Олімпійських іграх.