Проценко здобув «бронзу» на турнірі Світового легкоатлетичного туру: це перша нагорода українця в цьому році

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
595
0 голосів
Проценко здобув «бронзу» на турнірі Світового легкоатлетичного туру: це перша нагорода українця в цьому році
Андрій Проценко, фото: Google
Український стрибун у висоту Андрій Проценко зійшов на третю сходинку п'єдесталу пошани турніру Світового легкоатлетичного туру категорії Challenger «Udin Jump Development» в Італії.

Проценко зайняв третє місце на турнірі Світового легкоатлетичного туру. Андрій здобув свою першу міжнародну нагороду в олімпійському році.

«Бронзу» 35-річному уродженцю Херсонщини принесла висота 2.18 м, яку він взяв з першої спроби, його головний суперник у боротьбі за третє місце іспанець Карлос Рохас взяв цю висоту з третьої спроби.

Після підйому планки на позначку 2.21 м, яку їм обом взяти не вдалося, боротьбу продовжили лише два учасники. Другий рік поспіль перемогу здобув кубинець Луіс Енріке Заяс (2.26), друге місце посів мексиканець Роберто Вілчеса (2.21).

Проценко раніше вже вигравав золоту (2021) та срібну (2023) нагороду на цьому турнірі.

  • Раніше Юлія Левченко стала переможницею змагань зі стрибків у висоту серед жінок на чемпіонаті України з легкої атлетики в приміщенні, що проходив у Києві.
  • 24-річний легкоатлет Роман Петрук повторив найкращий результат 2024 року у чоловічих стрибках у висоту на командному чемпіонаті України у приміщенні.