Топклуб України пішов на зміну головного тренера: команду очолив іменитий фіналіст Ліги чемпіонів

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
8538
0 голосів
Топклуб України пішов на зміну головного тренера: команду очолив іменитий фіналіст Ліги чемпіонів
Флавіо Гулінеллі. Фото: ВК Прометей
Чоловічий волейбольний клуб Прометей отримав нового головного тренера. Ним став 65-річний італієць Флавіо Гулінеллі, який у сезоні 2008/09 виводив грецький Іракліс у фінал Ліги чемпіонів.

Спеціаліст Флавіо Гулінеллі став новим головним тренером чоловічого ВК Прометей, замінивши на цій посаді Андрія Левченка.

Протягом своєї професійної команди наставник очолював вже 30 команд. В ролі головного тренера він працював зі збірними Австрії, Португалії, Словаччини та Єгипту.

Єгиптян він у 2015 році вивів на Олімпіаду в Ріо. З австрійцями коуч посів сьоме місце у Лізі Європи, що стало найкращим результатом в історії збірної.

На клубному рівні Гулінеллі найбільших успіхів досяг із клубом Іракліс, який прийняв по ходу сезону у 2009 році. Команда, яка проводила найгірший сезон у своїй історії, дійшла до фіналу Ліги чемпіонів, що стало найкращим результатом за весь час існування клубу.

Також успішно Гулінеллі попрацював із грецьким Олімпіакосом, якого приводив до внутрішнього чемпіонства у 2011 та 2017 роках.

Останнім місцем роботи тренера була збірна Єгипту, яку він вдруге у кар’єрі очолював у 2023 році.

  • Прометей посідає другу сходинку у таблиці української волейбольної Суперліги. В активі команди 29 очок після 10 проведених матчів;
  • Найближча гра запланована на 8 лютого. Прометей в гостях протистоятиме Буревіснику.
  • Нещодавно команда вилетіла з плей-оф Кубка ЄКВ, програвши за сумою двох матчів Фенербахче (3:1, 0:3).
  • В минулому сезоні Прометей став чемпіоном України.