Українка стала чемпіонкою Європи з настільного тенісу серед молоді: 17-річна Матюніна виграла «золото»

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
313
0 голосів
Українка стала чемпіонкою Європи з настільного тенісу серед молоді: 17-річна Матюніна виграла «золото»
Вероніка Матюніна, фото: Google
У Скоп'є (Північна Македонія) проходить чемпіонат Європи 2024 з настільного тенісу серед молоді U-21. На найвищу сходинку п’єдесталу за підсумками змагань в одиночному розряді зійшла українка Вероніка Матюніна.

На чемпіонаті Європи 2024 з настільного тенісу U-21 перемогла 17-річна українка.

Успішно подолавши групову стадію, уродженка Сєвєродонецька Вероніка Матюніна взяла гору над першими двома суперницями у плей-оф і гарантувала собі нагороду.

Далі вона перемогла у півфіналі Анну Бжиску з Польщі (4:2), а у фіналі – румунку Елену Захарія (4:3), завдяки чому здобула титул чемпіонки Європи.

  • Матюніна другий рік поспіль зійшла на п'єдестал молодіжної континентальної першості. У 2023 році вона виборола срібну нагороду у парі з Анастасією Димитренко.
  • Раніше на змаганнях Міжнародної федерації лижного спорту (FIS) українці заробили дві нагороди. Антон Карпов виграв сноубордкрос, а Елеонора Павлюк стала призером у слаломі.
  • Український 23-річний стрибун з трампліна Євген Марусяк оновив національний рекорд України. На чемпіонаті світу-2024, що проходить в австрійському Кульмі, він посів 27-му сходинку у стрибках з польотного трампліна.