Джерело: заарештовано голову Всеукраїнської федерації – підозрюваний налагодив схему забороненої азартної гри

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
554
0 голосів
Джерело: заарештовано голову Всеукраїнської федерації – підозрюваний налагодив схему забороненої азартної гри
Сергій Єфіменко. Фото: Всеукраїнська федерація спортивного покеру
Суд відправив під варту очільника Всеукраїнської федерації спортивного покеру України Сергія Єфіменка, який підозрюється у незаконній діяльності з організації та проведення азартних ігор.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою двом підозрюваним у незаконній організації та проведенні азартних ігор. Серед них – голова Всеукраїнської федерації спортивного покеру Сергій Єфіменко.

Про це повідомляє видання Forbes, посилаючись на власні джерела у правоохоронних органах.

Сам Єфіменко згодом спростував свій арешт.

Нагадаємо, що 23 січня БЕБ (Бюро економічної безпеки України) було викрито мережу підпільних покер-клубів у Києві, Харкові та Одесі. За версією слідства, група осіб під виглядом діяльності «Клубу спортивного покеру» проводила заборонені азартні ігри – кеш-гру в покер.

В Україні дозволено грати в спортивний покер, але саме кеш-гра знаходиться під забороною.

Кеш-гра проводиться за кошти осіб-учасників. Вона не має часових рамок, має чітко фіксовані, не прогресуючі ставки, які гравець зобов’язаний зробити до того, як він отримає карти та заявляє дозвільний розмір фішок.

У ході гри адміністрація закладу відраховує з гравців від кожного поту (банку) комісію на користь грального закладу з метою отримання прибутку від проведення азартної гри, – пише джерело.

За підсумками обшуків клубів було вилучено понад 1,3 млн грн готівкою в еквіваленті, чорнову бухгалтерію, техніку, столи, карти і фішки для гри.