Українці не змогли зачепитись за нагороди: результати Дукача та Мандзія на чемпіонаті світу із санного спорту

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
249
1 голос
Українці не змогли зачепитись за нагороди: результати Дукача та Мандзія на чемпіонаті світу із санного спорту
Андрій Мандзій. Фото: Google
Український саночник Антон Дукач посів 12-те місце на чемпіонаті світу в німецькому Альтенберзі. Андрій Мандзій замкнув топ-15, а Данило Марциновський класифікувався у третьому десятку.

Німецький саночник Макс Лангенхан здобув перемогу на домашньому чемпіонаті світу 2024 року, який проходить в Альтенберзі.

Для 24-річного Лангенхана це перший титул чемпіона світу у його кар'єрі. Німець виграв обидва спуски і випередив австрійця Ніко Гляйршера, який став другим, на 0.761 секунди.

Замкнув трійку призерів ще один німецький саночник, титулований Фелікс Лох, який програв співвітчизнику (Лангенхану) 0.817 секунд.

Щодо українців, то найкращим з-поміж наших співвітчизників став Антон Дукач, який посів 12 місце.

Андрій Мандзій замкнув топ-15, а Данило Марциновський не пройшов у другий узвіз та класифікувався 23-м.

Нагадаємо, що українські саночниці Наталія Хитренко і Вікторія Коваль та Олена Стецьків і Олександра Мох у змаганнях двійок на фінішували за межами першої десятки.

  • Чемпіонат світу 2024 із санного спорту у німецькому Альтенберзі завершиться 28 січня .
  • Загалом у змаганнях візьмуть участь 162 спортсмени та спортсменки з 21 країни світу. Будуть розіграні дев'ять комплектів нагород: по чотири жінок та чоловіків – в одномісних санях, двомісних санях, в тих же видах у спринті, а також у командній естафеті.