Мандзій зайняв третє місце на Кубку націй: скільки українців відібралося в основну частину етапу Кубка світу

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
239
0 голосів
Мандзій зайняв третє місце на Кубку націй: скільки українців відібралося в основну частину етапу Кубка світу
Андрій Мандзій. Фото: Google
Український саночник Андрій Мандзій став третім на Кубку націй у рамках етапу Кубка світу 2023/24 в австрійському Іннсбрукуі кваліфікувався в основну частину.

Андрій Мандзій став третім на Кубку націй у рамках етапу Кубка світу 2023/24, що проходить у австрійському Іннсбруку.

Четверту та п'яту відсічки українець пройшов за графіком другого місця, але на фініш прийшов із третім результатом. Однак і такого показнка вистачило, щоб кваліфікуватися до основної частини етапу Кубка світу.

Також кваліфікацію пройшли ще двоє українців – Антон Дукач та Данило Марциновський, які показали шостий та 18-й час відповідно.

У жіночих змаганнях із трьох українських саночниць кваліфікацію змогла пройти лише Ганна Шкрет, яка показала 19-й час, а у чоловічих двійках Ігор Гой та Назарій Качмар вийшли у фінальну частину етапу Кубка світу з восьмим часом у кваліфікації.

Для Олени Стецьків, Юліанни Туницької та Вадима Микийовича з Богданом Бабурою етап Кубка світу в Іннсбруку завершився, оскільки вони пройти кваліфікацію не змогли.

  • Змагання Кубка світу в Інсбруці стартують в суботу, 13 січня, і триватимуть упродовж обох днів вікенду.
  • У межах етапу в Інсбруці також відбувається чемпіонат Європи із санного спорту. Він стане заключним турніром перед січневою світовою першістю в німецькому Альтенберзі.
  • На третьому етапі в німецькому Вінтерберзі Андрій Мандзій посів 13-те місце на одномісних санах і показав свій найкращий результат в сезоні Кубка світу.