Вперше після 24 лютого: в чемпіонаті України офіційно допустили глядачів на трибуни – подробиці рішення

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
265
0 голосів
Вперше після 24 лютого: в чемпіонаті України офіційно допустили глядачів на трибуни – подробиці рішення
Матч чемпіонату України з волейболу. Фото: ПВЛУ
На поєдинки чоловічої та жіночої волейбольних Суперліг вперше з початку повномасштабної війни з росією допустять на трибуни українських вболівальників.

Російська агресія не лише знищує українські міста та села, забирає життя нашого народу, а й позбавила вітчизняних спортивних вболівальників можливості спостерігати наживо за грою своїх улюблених команд.

На початку грудня минулого року кабінет Міністрів України доручив Міністерству молоді та спорту, МВС й безпековим органам розробити порядок допуску глядачів на трибуни. Відповідні критерії у Мінмолодіспорту розробили майже за два тижні.

З січня 2024 року глядачам повернули цю можливість. Першими це зробили організатори чоловічої та жіночої волейбольних Суперліг, які 50% коштів від продажу квитків будуть передавати у фонд «Повернись живим». Про це повідомила пресслужба Федерації волейболу України.

Перший матч після допуску глядачів відбудеться у п'ятницю, 12 січня. Тоді у чоловічій Суперлізі зіграють Епіцентр-Подоляни та лідер чемпіонату Житичі-Полісся. Ця зустріч, як і усі поєдинки нинішнього сезону, відбудеться у Чернівцях на арені ПВЛУ.

  • У нинішньому сезоні чоловічої Суперліги з волейболу виступають дев'ять команд, жіночої – сім.
  • Звання чемпіона України у чоловічому та жіночому турнірах у нинішньому сезоні захищає Прометей.
  • Наразі лідером чоловічої Суперліги є Житичі-Полісся (сім перемог у восьми матчах), а жіночої – Прометей (11 перемог у 11 поєдинках).