«Є шляхи розв’язання цієї проблеми»: Гутцайт – про список ухилянтів серед українських футболістів

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
265
0 голосів
«Є шляхи розв’язання цієї проблеми»: Гутцайт – про список ухилянтів серед українських футболістів
Вадим Гутцайт. Фото: Google
Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт розповів про те, як вирішити проблему списку ухилянтів серед українських футболістів.

Вадим Гутцайт в ексклюзивному інтерв'ю для sport-express.ua розповів про список ухилянтів, де перебувають відомі українські футболісти:

«Є постанова Кабміну, де чітко прописано, як потрібно спортсмену виїжджати та повертатися. Все можна офіційно оформлювати, що спортсмени виїхали-повернулися, або продовжують дію їхнього перебування за кордоном.

Офіційно ж прописано, що потрібно робити, аби вони не вважалися ухилянтами. Вони ж все одно потім беруть участь у матчах за збірну України і це дуже важливо. Є шляхи розв’язання цієї проблеми та вилучення їх з цього списку.».

Зазначимо, що гравці збірної України вже декілька місяців перебувають у даному списку. Після оновлення в червні у переліку опинились Михайло Мудрик та Ілля Забарний, які минулої зими перебрались із УПЛ в АПЛ.

Після вересневого оновлення в список додали Артема Довбика та Анатолія Трубіна, які влітку перейшли до іспанської Жирони та португальської Бенфіки відповідно.