«Разом переможемо»: Саладуха подякувала країнам Балтії за підтримку стосовно нейтрального статусу росіян на ОІ

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
226
0 голосів
«Разом переможемо»: Саладуха подякувала країнам Балтії за підтримку стосовно нейтрального статусу росіян на ОІ
Ольга Саладуха, фото: Google
Виконувачка обов’язків президентки Федерації легкої атлетики України Ольга Саладуха прокоментувала лист президентів НОК країн Балтії до Томаса Баха стосовно нейтрального статусу росіян та білорусів на Олімпіаді-2024.

Ольга Саладуха подякувала країнам Балтії за підтримку.

«Вдячна олімпійським комітетам країн Балтії за чітку позицію щодо рішення МОК про допуск «нейтральних» росіян та білорусів на Олімпіаду-2024. По-перше – вони висловили своє несприйняття такої «амністії». По-друге – поставили вимогу створити прозору процедуру перевірки спортсменів на нейтральність. По-третє – пообіцяли й далі підтримувати Україну.

З перших днів повномасштабного вторгнення країни Балтії солідарні з нами не лише в гуманітарній та збройній підтримці, але і в спорті. Вони приєдналися до усіх спортивних санкцій та послідовно виступали проти їх послаблення. Дякую Естонії, Литві та Латвії за солідарність. Разом переможемо», – написала Саладуха на своїй сторінці у Facebook. 

  • Атлети з паспортами росії та білорусі зможуть виступати лише в індивідуальних змаганнях і під нейтральним прапором.
  • Команди на ігри в Парижі-2024 не будуть допущені. Станом на 8 грудня 2023 року 11 так званих «нейтральних атлетів» здобули ліцензії для участі на Олімпіаді-2024.
  • Олімпіада-2024 пройде в столиці Франції з 26 липня по 11 серпня.