«Хочеться кричати й ставити безліч питань»: Харлан розкритикувала допуск росіян та білорусів до Олімпіади-2024

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
664
0 голосів
«Хочеться кричати й ставити безліч питань»: Харлан розкритикувала допуск росіян та білорусів до Олімпіади-2024
Ольга Харлан. Фото: СБУ
Олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан прокоментувала рішення МОК допустити росіян та білорусів до Олімпійських ігор-2024 у Парижі під нейтральним прапором.

Ольга Харлан прокоментувала рішення МОК дозволити «нейтральним» росіянам та білорусам взяти участь в літніх Олімпійських іграх-2024:

«Російським спортсменам не місце на Олімпійських іграх і на інших міжнародних змаганнях у будь-якому статусі. Понад 370 українських спортсменів вбито за велику війну. 9 міст України повністю знищені російськими загарбниками.

На жаль, я нічому не дивуюся, але це обурює. Обурює, що весь світ спостерігає за війною, більшість країн підтримують Україну і допомагають нам боротися зі злом. А МОК просто бере і допускає це зло до Олімпійських ігор. Хочеться кричати й ставити безліч питань», – написала українська фехтувальниця у своєму Instagram.

  • Нагадаємо, що Харлан отримала «чорну картку» терміном у 60 діб за підсумками чемпіонату світу 2023 року, коли вона відмовилася потиснути руку представниці країни-терориста Анні Смірновій.
  • Після цього українська федерація подала протест на дане рішення, що дало Ользі можливість виступати в командному турнірі. 
  • На даний інцидент відреагував Міжнародний олімпійський комітет, який надав Харлан пряму путівку на ігри в Парижі.