«Хотілося швидше проплисти»: Романчук прокоментував результати кваліфікації Євро з плавання на короткій воді

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
267
0 голосів
«Хотілося швидше проплисти»: Романчук прокоментував результати кваліфікації Євро з плавання на короткій воді
Михайло Романчук. Фото: Google
У румунському Отопені розпочався чемпіонат Європи з плавання на короткій воді. Михайло Романчук прокоментував результати кваліфікації.

Сьогодні розпочався чемпіонат Європи з плавання на короткій воді, який відбувається у румунському Отопені.

У кваліфікації на 1500 метрів вільним стилем Михайло Романчук показав шостий час та кваліфікувався у фінал змагань.

Український плавець прокоментував свій результат:

«Звісно, хотілося швидше проплисти. Але таких передумов, щоб показувати дуже швидких результатів не було: тривалий відпочинок, багато втрачено було за цей час. Але більше працюємо не на цей чемпіонат Європи, а на Олімпійські ігри.

Коротка вода? Треба працювати у фіналі та показувати, на що я здатен. Хлопці також будуть за це боротися, але виграватиме той, хто буде більш морально стійкий до цього», – заявив Михайло Романчук в коментарі для Суспільне Спорт.

Зазначимо, що в активі українського плавця також три медалі чемпіонатів світу та вісім чемпіонатах Європи з плавання у звичайному басейні. У 2022 році він також здобув першу нагороду у плаванні на відкритій воді – «бронзу» на 5 км.

Нагадаємо, що Михайло Романчук – учасник двох Олімпіад, представляв Україну у Ріо-де-Жанейро (2016 рік) та Токіо (2021 рік). В Японії він виборов дві нагороди: «срібло» на 1500 м та «бронзу» на 800 м вільним стилем.