Скандал в українському футзалі: тренер застосував силу до гравця збірної України

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
3865
0 голосів
Скандал в українському футзалі: тренер застосував силу до гравця збірної України
Роман Ковальчик. Фото: DonecFotograph
Сигнал повітряної тривоги не завадив представникам Сокола, серед яких – головний тренер Роман Ковальчик, застосувати силу до гравця Урагана під час очного матчу команд у Екстра-лізі.

4 листопада матч дев'ятого туру футзальної Екстра-ліги між хмельницьким Соколом та івано-франківським Ураганом не вдалося дограти через затяжну повітряну тривогу, але це не стало єдиною неприємністю, яка переслідувала даний поєдинок.

Під час виходу гравців та штабу Урагану зі споруди спортивного комплексу, була застосована сила до одного з гравців команди зі сторони головного тренера Сокола Романа Ковальчика та колишнього почесного президента клубу, «представника титульного спонсора».

У відповідь на це було викликано правоохоронців, а заява потерпілого була зареєстрована в одному з відділків поліції міста Хмельницький. На даний інцидент вже відреагувала Асоціація футзалу України на своєму офіційному порталі:

«АФУ заявляє про дикість та недопустимість таких дій в спорті, в тому числі у футзалі. Такі дії не лише не прикрашають спорт, а й засвідчують про низький морально-етичний та розумовий рівень осіб, які дозволяють собі такі вчинки, особливо в умовах повномасштабної війни, яка триває в Україні».

Асоціація також передала всі документи, що стосуються даного інциденту, до відповідних органів АФУ та Української асоціації футболу, а найближчим часом відбудеться зібрання представників клубів Екстра-ліги щодо оцінки даних фактів. 

  • Як стало відомо порталу Kamp-sport, гравцем, до якого застосували силу, є універсал збірної України Артем Фаренюк.
  • Після восьми зіграних матчів Сокіл має 14 балів у активі та займає четверту сходинку турнірної таблиці Екстра-ліги.