«Чому Франція підтримує російську війну?»: олімпійський чемпіон розкритикував участь росіян на Євро з дзюдо

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
2171
0 голосів
«Чому Франція підтримує російську війну?»: олімпійський чемпіон розкритикував участь росіян на Євро з дзюдо
Домінік Гашек. Фото: Google
Олімпійський чемпіон Домінік Гашек розкритикував Францію за допуск російських спортсменів до чемпіонату Європи з дзюдо, який відбувся у Монпельє.

Домінік Гашек відреагував на допуск Мадіни Таймазової та інших росіян до чемпіонату Європи з дзюдо у Франції:

«Дуже сумно, що Франція дозволила в'їзд цій спортсменці та іншим російським спортсменам. Франція дозволила їй виступити публічно і тим самим рекламувати російську війну і злочини. Через це загине ще більше українців і росіян. Чому Франція так підтримує війну і злочини росії?» – написав Гашек у своєму твіттері.

Мадіна Таймазова брала участь у тренуванні українських депортованих дітей, а також з’являлася на заходах, що підтримують війну Росії проти України та фотографувалася з плакатами із літерою «Z».

Російська спортсменка завоювала срібло на чемпіонаті Європи, що проходив у французькому Монпельє.

  • Домінік Гашек сезоні 2010/2011 виступав за московський Спартак у Континентальній хокейній лізі.
  • Гашек є Олімпійським чемпіоном 1998 року, дворазовим володарем Кубка Стенлі 2002 та 2008 років (у складі Детройт Ред-Вінгс).
  • Чеха вважають одним з найкращих воротарів в історії НХЛ, про що свідчать здобуті ним протягом 1995—2001 років шість трофеїв Везіни – нагорода найкращому воротареві сезону. 
  • Гашек й досі є єдиним воротарем в історії НХЛ, що двічі визнавався найціннішим гравцем ліги за результатами регулярного сезону (Гарт Трофі).