«Це є порушенням Олімпійської хартії»: в МОК прокоментували рішення відсторонити Олімпійський комітет росії

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
19823
0 голосів
«Це є порушенням Олімпійської хартії»: в МОК прокоментували рішення відсторонити Олімпійський комітет росії
МОК. Фото: Google
Речник Міжнародного олімпійського комітету прокоментував заяву міністра закордонних справ росії Сергія Лаврова, який звинуватив організацію в упередженості.

В МОК прокоментували заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, який звинуватив організацію в упередженості:

«Це унікальна ситуація, яку не можна порівняти з жодною іншою війною чи конфліктом у світі, тому що вжиті заходи та рекомендації МОК є наслідком вторгнення російської армії в Україну під час Олімпійських та Паралімпійських зимових ігор-2022 в Пекіні».

Також організація прокоментувала рішення відсторонити Олімпійський комітет росії через незаконне прийняття до його складу регіональних комітетів так званих «ДНР», «ЛНР» і окупованих частин Запорізької та Херсонської областей України:

«Це є порушенням Олімпійської хартії, оскільки порушує територіальну цілісність Національного олімпійського комітету України», – сказав речник МОК в коментарі для Reuters.

Раніше президент НОК України та міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт розповів про умови повернення росії до Міжнародного олімпійського комітету.