«Найголовнішу ціль ми досягли»: Подкопаєва оцінила виступ України на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
429
1 голос
«Найголовнішу ціль ми досягли»: Подкопаєва оцінила виступ України на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики
Лілія Подкопаєва. Фото: Інстаграм
Олімпійська чемпіонка 1996 року Лілія Подкопаєва прокоментувала виступ збірної України на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики, де синьо-жовті завоювали дві медалі та дві ліцензії на Ігри-2024.

Лілія Подкопаєва висловилася щодо виступу збірної України на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики. Вона зазначила, що головним успіхом для синьо-жовтих є здобуття олімпійських ліцензій.

«Найголовнішу ціль на цей турнір ми досягли – в нас є олімпійська ліцензія в команді у чоловіків та серед жінок. А те, що Ілля Ковтун став віцечемпіоном світової першості у багатоборстві це просто неймовірно. Я вітаю його, і його тренера Ірину Горбачову, і всю Україну».

Також Подкопаєва позитивно висловилася про камбек Олега Верняєва після дискваліфікації, яку він відбував з 2020 року.

«Дуже приємно, що до нас повернувся Верняєв. Він – олімпійський чемпіон, і той стрижень, на якому тримається команда. Вітаю його і Геннадія Сартинського з поверненням Олега на велику сцену. Наразі у збірної України є час гарно підготуватись до Олімпіади у Парижі», – цитує колишню гімнастку XSPORT.

  • В жовтні збірна України завершила виступ на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики;
  • Ілля Ковтун завоював срібло, а Назар Чепурний – бронзу. Олімпійську ліцензію виборола команда чоловіків виборола олімпійську ліценцію та Анна Лащевська.