«Тримаємо в голові гру зі Словаччиною»: тренер збірної України з гандболу розповів про відбір на Євро-2024

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
234
0 голосів
«Тримаємо в голові гру зі Словаччиною»: тренер збірної України з гандболу розповів про відбір на Євро-2024
Віталій Андронов, фото: ФГУ
Жіноча збірна України з гандболу перед стартовими матчами відбору на Євро-2024 проти збірних Німеччини та Словаччини зібралась для підготовки в Ужгороді.

Жіноча збірна України перед матчами відбору на Євро-2024 зібралась в Ужгороді. Команда провела одне тренування 9 жовтня, ще два заняття – 10 жовтня, а вчора, 11 жовтня, команда вирушила автобусом до Будапешта, звідти літаком – до Німеччини, проти якої зіграє сьогодні о 21:15.

Віталій Андронов, головний тренер збірної, розповів про цілі та підготовку.

«Дуже важко за три тренування робити якісь кардинальні зміни. За цей час нам просто потрібно згадати те, що ми грали, підготуватися до гри проти Німеччини. Ми розуміємо, що це лідер нашої групи. Ми граємо проти Німеччини, але тримаємо в голові, все ж таки, нашу головну гру – зі збірною Словаччини. 

Втрата Ірини Глібко – дуже велика. Адже Іра не тільки наш капітан, наш лідер. Вона і ментальний лідер. Вона завжди позитивна людина, яка надає команді впевненості. Але я не бачу в цьому проблеми. У нас є дівчата, які можуть її замінити та грати гідно на її позиції», – сказав Андронов в коментарі для ФГУ.

  • Раніше було опубліковано розклад матчів збірної у кваліфікації до фінальної частини чемпіонату Європи. Команда проведе шість матчів.
  • Найкращим досягненням жіночої збірної України з гандболу на Євро було друге місце у 2000 році. Чемпіонат Європи 2022 року з гандболу виграла жіноча збірна Норвегії.