«Не той час був»: тренер збірної України зі спортивної гімнастики відповів на критику Верняєва

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
599
0 голосів
«Не той час був»: тренер збірної України зі спортивної гімнастики відповів на критику Верняєва
Олег Верняєв. Фото: Getty Images
Головний тренер збірної України зі спортивної гімнастики Геннадій Сартинський відповів на критику Олега Верняєва за підсумками кваліфікації, зазначивши, що в складному становищи не можна ризикувати командою.

Чоловіча збірна України зі спортивної гімнастики за підсумками чемпіонату світу кваліфікувалася на Олімпійські ігри. Втім, попри втішний результат, не всі гімнасти задоволені поточним становищем справ.

Так, Олег Верняєв у своєму Instagram зазначив, що перспектив у даної команди немає. Головний тренер збірної України Геннадій Сартинський прокоментував дані слова спортсмена:

«Треба було виконати слабшу програму, але зробити її більш стабільною. Я розумію так, є головний тренер. Я так проходив не один раз підготовку до Олімпійських ігор, це вже четвертий, мабуть, вихід нашої команди, в якому брав участь. І коли головний тренер каже, що треба робити так, усі робили так». 

Наставник також припустив, чому так склалося:

«Тому тут, я думаю, мабуть, хтось із тренерів хотів довести, що хлопці дуже підготовлені, дуже складна комбінація. Так, я з цим згоден, але ризикувати командою – це не той час був. Це можна робити, коли ти виступаєш індивідуально».

Втім, за словами керманича збірної, нагород від наших гімнастів все ж варто очікувати:

«Думаю, так, хто потрапив до фіналу, всі налаштовані на медальний результат». 

Наостанок у коментарі Суспільне Спорт Сартинський поділився думкою про те, хто зможе вийти на п’єдестал пошани:

«Думаю, Ковтун на брусах. Може і в багатоборстві, але я не бачив його підготовки і не знаю, в якій він зараз формі. Якщо він зможе відновитися і зробити так, як на чемпіонаті Європи, то у нього є шанс і по багатоборству потрапити».

  • У кваліфікації збірна України посіла 12 місце у командному багатоборстві та не пройшла до фіналу.
  • Втім, троє українців таки виступлять у фіналі: Ігор Радівілов та Назар Чепурний змагатимуться в опорному стрибку, а Ілля Ковтун – в багатоборстві й на паралельних брусах.
  • На минулому чемпіонаті світу саме Радівілов здобув єдину нагороду для України – бронзу в опорному стрибку.