Гутцайт звернувся до комітету спорту ВР: деталі ідеї міністра спорту та молоді

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
477
0 голосів
Гутцайт звернувся до комітету спорту ВР: деталі ідеї міністра спорту та молоді
Вадим Гутцайт. Фото: Google
Вадим Гутцайт звернувся до комітету спорту ВРУ з проханням передати частину повноважень міністерства спорту та молоді до НОК України.

Жан Беленюк повідомив, що НОК планує забрати собі частину повноважень та фінансування від міністерства молоді і спорту України.

Він опублікував лист Вадима Гутцайта до голови Комітету з питань молоді і спорту Верховної Ради України Андрія Кожем'якіна, у якому підіймається питання про розширення повноважень олімпійського комітету.

«Одним із завдань реалізації цієї цілі є всебічне вивчення питання щодо можливості передачі Національному олімпійському комітету України від Міністерства молоді та спорту України функції реалізації державної політики у напрямку підготовки та участі національних збірних команд України з видів спорту в Олімпійських іграх та офіційних міжнародних змаганнях», – йдеться в листі.

Зазначимо, що сьогодні стало відомо, що Вадим Гутцайт покине посаду міністра спорту, а замінить його, найімовірніше, Антон Нікулін.

Раніше скелетоніст Владислав Гераскевич назвав міністра молоді та спорту популістичним клоуном та заявив про його некомпетентність.