Дві українки потрапили до очкової зони: підсумки чемпіонату Європи з велошосе

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
293
0 голосів
Дві українки потрапили до очкової зони: підсумки чемпіонату Європи з велошосе
Ольга Кулинич. Фото: Google
Дві українки завершили чемпіонат Європи з велошосе потраплянням до очкової зони: учасниця Юнацької Олімпіади-2018 Ольга Кулинич стала 29-ю, а Юлія Бірюкова – 30-ю.

Підходить до фінішу чемпіонат світу з шосейних гонок, яка вже сьогодні, 24 вересня, завершиться груповими гонками серед чоловіків та дівчат до 23 років.

Вчора ж відбувалися змагання у молодіжній віковій категорії серед чоловіків та у дорослій серед жінок. Україна була представлена чотирма райдерками, трьом з яких вдалося фінішувати.

Українки трималися доволі близько по дистанції і діяли командно, що допомогло з місць у восьмому десятку на першій позначці змогти нашим представницям увійти до тридцятки найкращих: Ольга Кулинич стала 29-ю, а Юлія Бірюкова – 30-ю. Кожна з них принесла до світового рейтингу по три бала, скоротивши тим самим відстань від 20 місця до близька 60 пунктів.

Зазначимо, що топ-20 світового рейтингу дає можливість заявити країні на Олімпіаду двох представниць у груповій гонці та одну у роздільній.

Валерія Кононенко, яка раніше відзначилася фінішом у десятці роздільної гонки, стала 42, а Марина Алтухова не фінішувала.

  • В січні 2020 року Ольга Кулинич виграла золото в складі національної збірної України на міжнародних змаганнях у турецькому Білеку.
  • В серпні 2021 року Юлія Бірюкова на чемпіонаті світу з велосипедного спорту на шосе серед військовослужбовців в складі збірної України здобула золоту медаль в груповій гонці серед жінок на дистанції 70 км.