Чемпіонат Європи з велошосе: українка Кононенко увійшла в топ-10 за підсумками роздільної гонки

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
621
0 голосів
Чемпіонат Європи з велошосе: українка Кононенко увійшла в топ-10 за підсумками роздільної гонки
Валерія Кононенко. Фото: Google
За підсумками роздільної гонки на Чемпіонаті Європи з велошосе, Валерія Кононенко, посіла десяту сходинку, програвши трійці переможниць всього 34 секунди.

Напередодні на Чемпіонаті Європи з велошосе, що триває в Нідерландах, були розіграні перші шість комплектів нагород в гонках з роздільним стартом.

Дистанція гонки з роздільним стартом складала 29.8 кілометрів і наша співвітчизниця Валерія Кононенко на цьому старті стала десятою, програвши трійці призерок всього 34 секунди. 

Ще одна представниця України Юлія Бірюкова стала 28-ю, а єдиний представник України серед чоловіків, Ян Пастушенко, посів 27 позицію. 

  • Завершуватимуть Чемпіонат Європи з велоперегонів на шосе групові гонки: жіноча пройде у суботу, 23 вересня, а чоловіча – у неділю – 24 вересня.
  • В 2022 році збірна України з велошосе не приймала участі в мультиспортивному чемпіонаті Європи-2022, що відбудвся в німецькому Мюнхені. Причина – «відсутність інформації (гарантій) з боку Міністерства молоді та спорту України». Так прокоментував рік тому оказію президент Федерації велоспортивного спорту України Андрій Грівко.