Дорощук вдруге поспіль зійшов на подіум «Діамантової ліги»: без олімпійського чемпіона знову не обійшлося

Аватар Артем Войцеховський Артем Войцеховський
1321
1 голос
Дорощук вдруге поспіль зійшов на подіум «Діамантової ліги»: без олімпійського чемпіона знову не обійшлося
Олег Дорощук. Фото: Google
На етапі престижної легкоатлетичної серії у Римі український стрибун у висоту розділив бронзову нагороду з олімпійським чемпіоном Токіо і господарем змагань Джанмарко Тамбері.

Кар’єра 23-річного стрибуна у висоту Олега Дорощука продовжує розвиватися стрімкими темпами. На зміну «бронзі» чемпіонату Європи і олімпійському дебюту з новим особистим рекордом (2,31) прийшли перші нагороди «Діамантової ліги».

Тиждень тому Дорощук дебютував у «Діамантовій лізі», посівши третє місце на етапі в Польщі. Вище українця в Хожуві стрибали тільки італієць Тамбері і ямаєць Бекфорд.

Вчора в Римі Олег знову не залишився без медалі, поділивши «бронзу» з тим-таки Тамбері. Наш атлет і олімпійський чемпіон Токіо подолали висоту 2,27 м з другої спроби. 

Ямаєць Бекфорд і китаєць Ву з третього заходу стрибнули на 2,30 м, але перемога дісталася азіату, який менше помилявся до цього. 

Діамантова ліга. Рим. Стрибка у висоту

1. Ву Санхьок (Китай) – 2,30

2. Ромейн Бекфорд (Ямайка) – 2,30

3. Олег Дорощук (Україна) – 2,27 

3. Джанмарко Тамбері (Італія) – 2,27

  • Олег Дорощук є бронзовим призером чемпіонату Європи. На дебютній Олімпіаді в Парижі українець показав шостий результат, але при цьому оновив особистий рекорд – 2,31.
  • На цьогорічному чемпіонаті світу в Глазго Дорощук фінішував з четвертим результатом (2,24). Першість України цього року Олег виграв і в приміщенні, і на відкритому повітрі.