«Найкраще покоління за 20 років»: авторитетний тренер сказав, куди дійде збірна України на чемпіонаті світу

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2445
3 голоси
«Найкраще покоління за 20 років»: авторитетний тренер сказав, куди дійде збірна України на чемпіонаті світу
Збірна України з футзалу. Фото: АФУ
Головний тренер МСК (Харків) Станіслав Гончаренко оцінив перспективи збірної України з футзалу на найближчому чемпіонаті світу. На його думку, команда має великі перспективи.

Керманич МСК (Харків) Станіслав Гончаренко в ексклюзивному інтерв’ю сайту Sport-express.ua відповів на питання, чи зможе збірна України з футзалу на найближчому чемпіонаті світу стрибнути вище 1/4 та 1/8 фіналу, до яких синьо-жовті доходили у 2012 та 2016 роках відповідно.

«Мій погляд на сьогоднішню збірну України оптимістичний. З огляду на те, що я бачу та відчуваю, цій збірній до снаги зайти за позначку вище, ніж на попередніх ЧС».

Однак Гончаренко застеріг команду від недооцінки.

«Треба пам'ятати, що на таких форумах існують ігри, або навіть одна гра, в яких приховується непередбачуваність. Доведеться бути вищими за обставини та перевершити самих себе. Десь навіть вдвічі, ніж ти це очікував. Збірна підходить до мундіалю в ранзі топової одиниці, спроможної створити свято».

Експерт назвав сильні сторони збірної України.

«Ця збірна має найкраще покоління за останні 20 років. За виконавською майстерністю в нашій команді дуже талановитий склад, але найголовніше – всі гравці збірної хочуть та вміють перемагати».

Важливим, на його думку, буде й психологічний фактор.

«Це стосується не лише налаштування на гру або патріотичності, хоча без цього неможливо, але містить в собі ще й ментальний рівень. В наших футзалістів природно закладений генетичний код бути переможцями», – сказав Гончаренко.

  • Україна напередодні ЧС ще зіграє контрольні матчі з Боснією та Герцеговиною (28.08) та Лівією (30.08);
  • На світовій першості українці стартують 15 вересня матчем проти Аргентини. Також в групі на команду чекають протистояння з Анголою (18.09) та Афганістаном (21.09).